onsdag 29 september 2010

Tyck till!

Alla gårdisägare/medlemmar i rasklubben. Imorgon är sista dagen som man kan lämna in åsikter om avelskommitténs förslag på ändringar i avelsrekommendationerna. Så ta och tyck till. Det är inte någon garanti att man är kunnig för att man köpt ett kennelnamn av SKK á 2000 spänn och inte heller säkert att man fattat någont alls för att man fött upp x antal/hundratal valpar. Och mina damer och herrar, med det inte sagt att jag förringar erfarna uppfödares kunskap och erfarenhet, jag bara påpekar att det faktum att man innehar epitetet uppfödare inte är någon garanti att man är kunnig avseende avelsfrågor. Likaledes kan man vara mycket duktig även om man inte är uppfödare. Det är i mitt tycke personen och inte definitionen som avgör ens kompetens. Individens grundkunskaper, intresse, kunskapssökande och engagemang.

Alla medlemmar i en rasklubb ska värderas lika och ha samma rätt. Det kan finnas oanade kunskapsbanker , hundägare och genetiker, hundägare och biolog, hundägare och veterinär, hundägare och aktiv inom SKK och så vidare...

Det inkomna ska ju sedan självfallet värderas av sakkunniga inom rasklubb, avelsråd och avelskommitté. Det är ju inte någon omröstning utan en efterfrågan om åsikter. Så kom igen och tyck till. Sin åsikt har man, enligt min mening, alltid rätt till eller? Det värsta som kan hända är ju att någon tycker att man ska hålla käften. Och tro mig, det dör man inte av, då hade jag varit stendöd redan som tonåring. Det är alltså vare sig dödligt, farligt eller förbjudet. Och oavsett vad som sedan händer med det man uttryckt, även om man tycker att jag är helt pantad eller rynkar på näsan och det sedan åker i soporna, så känns det, åtminstone för mig, så bra att jag i alla fall sa vad jag tyckte.

Inga kommentarer: