onsdag 7 oktober 2009

Kommentarer

Har upptäckt ett mycket intressant fenomen. Det skapas bloggar både lite här och där och somliga av dem har ett mer eller mindre inkorrekt innehåll. Hmmmm tänker man, det här har blivit tokigt, den här personen har antingen oanandes fått saker och ting om bakfoten eller skriver medvetet långa essäer som inte är med sanningen överrensstämmande. Jag tar och lämnar en kommentar och försöker åtminstone korrigera rena faktafel så att inte läsare av bloggen också blir missledda.

Men si näpp, det går inte. För att kommentarerna ska godkännas först. Bloggaren har alltså lagt in spärr för att först få granska kommentarerna innan dom läggs ut på bloggen. Vilket självfallet omöjliggör konstruktiv kritik. Bloggen blir därmed som en liten klubb för inbördes beundran. Bloggaren kan alltså skriva än det ena och än det andra, helt taget från luften, välja ut de kommentarer som passar bloggarens syfte. Oanande läsare tolkar den uppenbarligen oemotsagda bloggen som sanning och förfasas över hur hemskt det går till här i världen.

Ja jag vet, det är patetiskt och oerhört synd om de här människorna. Men jag tänkte ändå att det kunde vara bra att påtala detta fenomen. Dels för att jag rent principiellt tycker att ordet borde vara fritt men sen också för att hur mycket man än kan förstå att de här personerna inte mår särskilt bra så ställer dom ändå till en hel del bekymmer för andra i sina försök att må lite bättre. Dom rår inte för det men det drabbar andra helt oskyldiga människor och det är för mig inte försvarbart.

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Har också upptäckt sådana bloggar, men konstaterade ganska snabbt att allt inte står rätt till i övrigt så att säga. Intressant hur männsikor kan lägga ner så mycket tid på saker som, faktiskt, verkar som tagna ur luften.

Förresten, vilken fin kombination med Eska och Amigo. Det ser ut att kunna bli supervalpar:) Tycker att Amigo har en såå fin blick. Och ett stort grattis till Vegas underbara höfter!
Hälsningar/ Charlotte & Russin(Sökarens Aforism)

King sa...

Netikett !?
Visst är det ok att uttrycka sina egna åsikter oavsett vad ngn annan tycker, men att inte våga ta en diskussion, det är lika dumt som att gå sin väg om man pratar öga mot öga. Då är man bara intresserad av att höra sin egen röst o åsikt och ointresserad av diskussion och utveckling.
Det som skapar dynamik och utveckling är ju olika åsikter utbyte av ideér och vilda diskussioner... och det är väl ändå det som är framtiden?

Carina Johansson sa...

Hej
Menar du att du inte fått publicerat din kommentar eller vad menar du?
Har dina kommentarer blivit censurerade?
E faktiskt bara ärligt nyfiken för jag tycker det verkar dumt att ha en blogg och inte publicera andras inlägg.........

Carina J

Ewa sa...

Håller helt och hållet med. Smutskastning, invektiv staplade på varandra i en aldrig sinande ström och gnäll på allt och alla talar väl dock förhoppningsvis sitt eget tydliga språk för dem som råkar läsa - och gör då kommentarer överflödiga.

Positivt och konstruktivt tänkande är, enligt min mening, vad som behövs i en rasklubb - inte elakheter och osanningar.


Nu är det väl snart dags för en parningstripp söderut? Ha det så gott tills vi ses!
Kram/Ewa