onsdag 10 december 2008

Tidiga julklappar

Sådana där man får när en sömnig unge kommer uppknatande när man är på väg till jobbet. Rufsig, nyvaken, med ögonen på trekvart och vill ha en kram innan man far. "Ha det bra på jobbet mamma, jag älskar dig", ja vad kan man mer begära av livet. Små guldkorn som man så lätt glömmer bort i vardagens jäkt.

Läste hundsport igår. Jättefin annons rasklubben hade. Sen såg jag en till julannons för gårdshundar på sidan brevid. Dansk/svensk Gårdshundsuppfödarna. Men det är ju helt enkelt strålande. Så fantastiskt bra. En, för mig, tydlig markering av de uppfödare som var med, att de inte längre är del av rasklubben utan bildat en egen förening. Helt rätt. Även om man är en minoritet så har man rätt till sina åsikter och vad är då klokare än att bilda en egen förening där man får gehör för sina åsikter om avel tillsammans med likasinnade. Då de inte kan vara med på rasklubbens uppfödarlista (följer inte rasklubbens rekomendationer) så får de ju också på så sätt en möjlighet att nå ut framtida valpköpare. Förhoppningsvis kommer vi andra också att kunna ta del av deras tankar, åsikter och avelsstrategier på deras nya hemsida: http://www.123minsida.se/dsgkontakt/20938304 Det är ju toppenbra, öppenhet och kunskap som kan komma alla till godo.

Jag tror också att det kommer att gynna oss andra uppfödare och hundägare, inte bara genom att vi har möjlighet att ta del av deras erfarenhet utan också för att rasklubben slipper den turbulens det måste bli när starka viljor från flera håll till varje pris vill genomdriva sina ideér. Var och en ide är säkert bra och väl grundad i sig men jag är övertygad om att det för att åstadkomma något som helst resultat så krävs det långsiktiga strategier som måste få genomföras och utvärderas i någonsånär lugn och ro innan man kan dra några som helst slutsatser. Nu har ju de uppfödare som, så vitt jag förstår är emot HD röntgen, en egen förening, har tydligt markerat att de inte tillhör rasklubben, och kan driva sina frågor, åsikter och avel genom denna. Hurra, det är vad jag kallar en tidig julklapp men det slår inte Hannas morgonkram.

Ipsi och Loke busar

Loke fem månader, sötnos!

3 kommentarer:

Ewa, www.sokarens.se sa...

Vad härligt med en sådan kärleksförklaring innan jobbet! *ler* Tiden med barn är förbi, kanske är det därför jag nu mer aktivt gått över till hundar - för att återigen få bli mött av varm glädje när man vaknar eller kommer hem...

Tycker som du att det är förnuftigt att likasinnade går ihop och gör gemensam sak - det blir ju så tungrott i en förening om grundinställningen i viktiga frågor skiljer sig totalt åt. Dessutom blir det förhoppningsvis enklare för valpköparna att välja uppfödare när alla klart och tydligt berättar vad de står för, eller hur?
Ha en riktigt skön jul- och nyårshelg!

King sa...

Hundar & barn en perfekt kombination! Ett "jag älskar dig" i form av ord eller svans vift och pussande är det bästa som finns!!! Den kärlek och omtanke som finns mellan barnen och hundarna är också en ständig källa till glädje!

Loke är så söt!!! Han och Ipsi ser ut att stortrivas med varandra.

Skilsmässor kan vara bra och så synd att inte alla kan och vill jobba mot samma mål...
Ha' det bäst!
Birgitta

Jenny Beckman sa...

Å vad söt Loke är! Och vad stor han blivit sedan jag såg honomhos Martina! De är allt lite syskonlika!
Jenny o Luma